1. Hoe schrijf ik mijn kind in?

Uw zoon of dochter inschrijven in KSA Frassati is gemakkelijker dan u denkt! Onder de titel 'Onze KSA' vindt u alle informatie over het lidmaatschap in onze KSA.

2. Wat is het rekeningnummer van KSA Frassati?

BE35 7755 6469 6837

3. Hoe neem ik contact op en met wie?

Bondsleiders Peter-Jan Desoete en Lene Van Brabandt kunt u altijd contacteren via het contactformulier op de website of door een e-mail te sturen naar bondsleiderksafrassati@gmail.com .

 

Contactgegevens van de banleiders kunt u altijd vinden op volgende pagina's:

Kabouters

Pagadders

Jongknapen

Knapen

Jonghernieuwers

4. Verhuren wij onze lokalen?

Er is veel vraag om onze lokalen te verhuren voor weekends en kampen, maar onze lokalen zijn gelegen in een drukke woonzone. Uit respect voor onze buren verhuren wij dus niet.

5. Welke evenementen organiseren jullie?

De leiding en leden van KSA Frassati zitten niet stil, hieronder vindt u een chronologische lijst van alle speciale evenementen die georganiseerd worden naast de zaterdagmiddagactiviteiten.

 

September: startdag

Oktober: koekenverkoop

December: Sinterklaas + winterbar

Januari: schaatsactiviteit met de volledige bond

Februari: winterweekend met de volledige bond

Maart: spaghettisouper

Begin augustus: zomerkampen van de jongere en oudere groepen

Eind augustus: overgang naar het nieuwe KSA-jaar

6. Is de leiding wel capabel genoeg om voor kinderen te zorgen op weekends of kampen en bij moeilijke situaties?

Jazeker! Leider worden bij KSA Frassati is een uitgewerkt en doordacht proces. Wanneer je laatste jaar als lid (bij de jonghernieuwers) op zijn einde is gelopen, wordt die jonghernieuwer ingelijfd in het aspirantschap. Gedurende een jaar wordt de aspirant ondergedompeld in het kunnen en kennen van leiderschap. Elke paar weken volgt een aspirant een activiteit van een jongere groep mee vanaf het begin. Voorbereiden, vergaderen, uitwerken en ten slotte leiding geven. Hier is een belangrijke rol weggelegd voor de banleiders. Deze ervaren leiders staan aan het hoofd van hun ban en begeleiden de aspiranten die bij hen leiding komen geven. Aan de hand van evaluaties en werkpunten leren de aspiranten uit hun fouten en worden ze klaargestoomd voor het leiderschap. De kers op de taart volgt in de paasvakantie. Dan gaan alle aspiranten op een animatorcursus georganiseerd door onze provinciale koepel: KSA Noordzeegouw.

 

Bovendien staan wij er als KSA nooit alleen voor. We hebben elkaar (medeleiders) om raad te vragen, maar er is ook een zeer goeie band met oudleiding, de Raad der Wijzen en de provinciale koepel KSA Noordzeegouw die o.a. pedagogische ondersteuning aanbiedt.

 

P.S. Verschillende (oud)leiders zijn zeer actief in KSA Noordzeegouw. Oudleider Jakobus heeft verschillende jaren de jongknapencursus gegeven, en leider Tiemon geeft deze nog steeds. Oudleider Laurens en bondsleider Pieter geven beide de hoofdanimatorcursus. Dit is voor leiders die reeds een animatorcursus gevolgd hebben en klaar zijn om een grotere verantwoordelijkheid op te nemen in hun eigen bond.

7. Waarom dragen alle KSA’ers in Vlaanderen donkerblauwe hemden, behalve die in West-Vlaanderen?

Tot vorig jaar was er een zeer grote diversiteit tussen alle KSA’s in Vlaanderen. KSA’s met bruine, lichtblauwe, donkerblauwe en zelfs zwarte hemden droegen dezelfde naam, maar niet hetzelfde uniform. De KSA’s van KSA Noordzeegouw vormen hierop een uitzondering. Iedereen in West-Vlaanderen droeg lichtblauwe hemden. KSA Nationaal koos ervoor om alle provincies te uniformiseren, maar KSA Noordzeegouw mocht het lichtblauw behouden. Dit wordt een beetje verzwegen voor de media om geen afbraak te doen aan het uniformiseringsverhaal.

8. Wanneer zijn de zomerkampen?

De zomerkampen voor de jongere groepen zijn altijd van 1 tot 7 augustus (kabouters 2 tot 7 augustus), bij de oudere groepen van 1 tot 10 augustus. Eén uitzondering hierop is het buitenlands kamp van de oudere groepen dat één maal om de vier jaar plaats vindt. Dit kamp duurt meestal wat langer omdat er bij het transport veel tijd verloren gaat.

9. Ik heb vroeger in KSA Frassati gezeten en zou graag nog iets betekenen voor / op bezoek komen bij de vereniging waar ik zoveel van houd. Bij wie kan ik terecht?

Leuk om te horen! Aarzel niet om bondsleiders Peter-Jan of Lene aan te spreken via het contactformulier. Onze deur staat altijd open voor oudleiding!

10. Mijn kind gaat volgend jaar naar het 3e kleuter, mag zij/hij naar de KSA komen?

Een paar jaar geleden hebben we een eenmalige werving gedaan bij derdekleuters en dit was een groot succes. KSA Frassati is echter zo gegroeid dat de kabouterban goed gevuld is met enkel kinderen van het eerste en tweede leerjaar. Derdekleuters worden enkel nog toegelaten als er reeds een broer/zus lid is in KSA Frassati. Als dit niet het geval is verwelkomen wij je zoon/dochter graag in het eerste leerjaar!