Wie zijn wij

KSA Frassati is een jeugdbeweging in hartje Brugge, in de Venkelstraat 6 (vlakbij het Sint-Leocollege en de Sint-Annakerk. Wij plannen onze activiteiten steeds op zaterdag van 14.00 tot 17.00u. De activiteiten beginnen en eindigen bijna altijd aan onze lokalen. Hoe leuk dat ook zou zijn, toch kunnen we niet elke zaterdag met z’n allen dezelfde activiteit doen. Daarom worden de kinderen verdeeld in verschillende bannen (=leeftijdsgroepen) volgens leeftijd:

  •  Kabouters: 6-8 jaar
  •  Pagadders: 8-10 jaar
  •  Jongknapen: 10-12 jaar
  •  Knapen: 12-14 jaar
  •  Jonghernieuwers: 14-16 jaar

Als jeugdbeweging proberen we een alternatief te bieden voor de Brugse jeugd, door onder andere spelletjes te spelen in het centrum en in de parken van Brugge. Op deze manier willen we de jeugd laten bewegen en sociale vaardigheden laten ontwikkelen. Doorheen het jaar plannen wij ook speciale activiteiten zoals een schaatsactiviteit, een stranddag en natuurlijk ook een winterweekend en een zomerkamp. Zo trekken we er even op uit met de leden, weg van de drukke grootstad die Brugge is.

Wat is KSA?

KSA staat voor 'Katholieke Studenten Actie' en is in oorsprong dus een katholieke jeugdbeweging. Ook was de KSA vroeger enkel voor jongens!  Vandaag de dag is onze KSA echter voor zowel jongens als meisjes, en moet je niet katholiek zijn om lid te mogen zijn. KSA is een jeugdbeweging met verschillende groepen over heel Vlaanderen. Er zijn overkoepelende niveaus per provincie, en één voor heel Vlaanderen. Voor West-Vlaanderen is dit KSA Noordzeegouw, op Vlaams niveau is dit KSA Nationaal. Daarenboven behoort KSA Frassati ook tot het gewest De Graal Brugge. Een gewest omkadert enkele plaatselijke groepen. Ze ondersteunt haar groepen en organiseert ontspannende activiteiten en vorming voor leiding en leden.

Ons uniform

Het uniform is te verkrijgen in onze lokalen. Het bestaat uit een lichtblauw KSA hemd, met de nodige emblemen, en een oranje sjaaltje. De voordelen van een uniform:

  •  veiligheid op straat (zichtbaarheid)
  •  goed herkenbaar voor leiders
  •  niemand wordt buitengesloten op basis van kledij
  •  het zijn kleren die altijd vuil mogen worden
  • het is goed voor het groepsgevoel

Onze lokalen

Onze lokalen zijn gelegen in hartje Brugge in het Sint-Anna kwartier. We beschikken over een grote binnentuin en 4 lokalen. Bovendien zorgen de Vesten en het stadscentrum, beiden op een steenworp gelegen, voor activiteiten in een uniek kader.

KSA Frassati

Venkelstraat 6

8000 Brugge (Sint-Anna)

Bekijk op kaart

Waarom voor een jeugdbeweging kiezen?

Een jeugdbeweging is meer dan een tijdverdrijf. Het is een levenswijze. Naast de alledaagse activiteiten leren wij ook knutseltechnieken, sjorren, geheimschrift, ... Voor sport is ook een belangrijke plaats weggelegd, want een gezonde geest huist nu eenmaal in een gezond lichaam. De persoon staat centraal in onze groep, krijgt kansen om zichzelf te ontplooien, zijn verantwoordelijkheid te nemen, zelf te beslissen,... Kortom: hij leert op zijn eigen benen staan. In de KSA krijgt elk kind de kans om zich ten volle te ontplooien!

Wat te doen als er vragen zijn?

Als er bijkomende vragen zijn of je wenst nog wat informatie kan je onze bondsleiders altijd mailen of opbellen via het contactformulier