We gaan op kamp!

Beste ouders van Frassati

Enkele weken geleden kregen we van de overheid groen licht om met z'n allen op kamp te gaan. De jeugdsector werkte samen met enkele experts een draaiboek uit om deze kampen zo veilig én normaal mogelijk te laten verlopen. Wij pasten dit draaiboek toe op onze kampzomer in een eerste algemene kampbrief!

Met deze kampbrief willen we vooral duidelijkheid scheppen over hoe de zomer er voor Frassati zal uitzien. 

ALGEMEEN

INSCHRIJVEN 

Kabouters: 115 euro 

Pagadders: 125 euro 

Jongknapen: 120 euro

Knapen en jongherniewers: 150 euro

Gelieve te storten op het rekeningnummer BE35 7755 6469 6837 met als mededeling: 'naam en voornaam kind' + 'kabouter/pagadder/jongknaap/knaap/jonghernieuwer' + 'zomerkamp'

De deadline voor de betaling is zaterdag 15 juli. Als het bedrag is overgeschreven, is uw kind officieel ingeschreven. Er kan ook betaald worden met jeugd-AXI-bonnen. 

 

ANNULERINGEN 

VOOR WOENSDAG 15 JULI: Het volledige bedrag wordt terugbetaald 

TUSSEN WOENSDAG 15 JULI EN 22 JULI: De helft van het bedrag wordt terugbetaald 

VANAF DONDERDAG 23 JULI: 1/3 van het bedrag wordt terugbetaald 

 

 

CORONA-MAATREGELEN 

HYGIËNE

Logischerwijs zetten we dit jaar extra hard in op hygiëne. Zowel op het niveau van de leden en leiding (= de persoonlijke hygiëne), als dat van onze infrastructuur en de nodige materialen. 

CONTACTLOGBOEKEN

Contactlogboeken houden we in normale omstandigheden niet bij en zijn dus bijkomend. Dit zijn logboeken die de contacten tussen deelnemers en externen (dus mensen die niet in de bubbel behoren) weergeven. Indien blijkt dat iemand besmet is met corona tijdens of na het kamp, kunnen we deze contactlogboeken gebruiken in functie van de ‘contact-tracing’. Iedereen die dan met de zieke in contact kwam, en geregistreerd staat in het logboek, wordt dan gecontacteerd in het kader van een mogelijke besmetting.

WAT ALS ER TOCH IEMAND ZIEK WORDT OP KAMP? 

Hiervoor werd een gedetailleerde noodprocedure uitgewerkt. Deze werd reeds doorgestuurd via mail of sturen wij nog door naar aanleiding van het kamp. 

BUBBEL 1: KABOUTERS & PAGADDERS

Dag lieve kabouters en pagadders,

Binnenkort gaan we op kamp! Met ingehouden adem en gekruiste vingers hebben we gewacht op een groen licht in deze moeilijke en rare tijden, maar het is gelukt. Jullie leiding staat al te popelen om te vertrekken na jullie zo lang te moeten missen.

WANNEER GAAN WE OP KAMP? 

We spreken af aan de voorkant van het station van Brugge op zaterdag 1 augustus om 8u45. Kom in uniform (minimum 2 stukken) en neem een rugzakje mee met daarin een lunchpakket. 

Belangrijk bij het zwaaien! Alle ouders moeten verplicht een mondmasker dragen. 

Op donderdag 6 augustus komen wij tussen 15u en 17u aan in het station van Brugge. De banleiders houden jullie op de hoogte! 

--> Waarom donderdag 6 augustus in plaats van vrijdag 7 augustus? 

De eigenaar van ons heem heeft ons gevraagd om al op 6 augustus te vertrekken zodat hij zijn gebouw kan ontsmetten voor de volgende groep die komt. 

 

WAAR BEVINDT ONS HEEM ZICH? 

’t Witgoor, Witgoorsebaan 76,

2990 Wuustwezel

 

WAT NEMEN WE (NIET) MEE? 

Alle info hieromtrent is te vinden in de kampbrief die alle ouders van de kabouters en pagadders vorige week hebben ontvangen. 

 

HOE HOUDEN WE ONS KAMP CORONA-PROOF? 

Alle info hieromtrent is te vinden in onze eerste algemene kampbrief + in de kampbrief/kampbrieven die alle ouders vorige week hebben ontvangen. Bekijk dit zeker om op de hoogte te zijn, want iedereen draagt verantwoordelijkheid voor de veiligheid van dit kamp!

 

KAMPWAKE 

Op 29 juli verwachten we jullie met jullie valies om 17 uur. Dit jaar is hier geen activiteit of avondmaal aan gekoppeld zoals de andere jaren, omwille van de corona-maatregelen. 

Opnieuw moeten alle ouders een mondmasker dragen!

 

BUBBEL 2: JONGKNAPEN

Dit jaar zal het kongknapenkamp er wat anders uitzien dan de vorige jaren. Door het coronavirus zullen wij op een apart kamp vertrekken om zo meerdere bubbels, en dus meer veiligheid, te garanderen. Dit betekent dat de jongknapen dit jaar op tentenkamp gaan! Iets avontuurlijker, maar zeker mogelijk voor onze stoere jongknapen! 

 

HOE, WAAR, WANNEER? 

De jongknapen kunnen dit jaar direct aan de kampplaats afgezet worden op zaterdag 1 augustus. 

Om drukte te vermijden werd hiervoor een regeling met tijdsslots gemaakt. Zie hiervoor de kampbrief die elke ouder van de jongknapen in zijn/haar mailbox ontving. 

Op vrijdag 7 augustus kunnen de jongknapen opnieuw opgehaald worden tussen 12u30 en 13u45, opnieuw in tijdsslots (zie mail). 

Adres: Koning Albert I-laan 188, 8200 Sint-Michiels

> U leest het goed: we blijven met de jongknapen in Brugge! Zij zullen echter wel een groot kampgevoel hebben door de afgelegen weide met alles erop en eraan, die VZW Viro voor ons beschikbaar stelde. 

FIETS? 

Belangrijk! Dit jaar vragen we dat de jongknapen hun fiets meenemen op kamp! 

 

 

BUBBEL 3: KNAPEN EN JONGHERNIEUWERS

HOE, WAAR, WANNEER? 

De knapen en jonghernieuwers gaan samen naar Nieuwmunster. We vonden er een zotte boomgaard waar we van woensdag 29 juli tot en met vrijdag 7 augustus zullen verblijven. 

- Woensdag 29 juli om 10u: afspraak aan de KSA 

- Vrijdag 7 augustus omstreeks 15u terug in Brugge 

MET DE FIETS?! 

Omdat onze kampplaats zich niet heel ver bevindt van onze lokalen, gaan we er in groep met de fiets naartoe! Daarom vragen we jullie om ervoor te zorgen dat je fiets volledig in orde is en om één extra binnenband, op maat van jouw fiets, mee te nemen bij vertrek (en dus niet in je valies). 

BAGAGE? 

Op maandag 27 juli kan je tussen 19u en 20u je valies komen afgeven in onze lokalen. 

We vragen alle ouders om een mondmasker te dragen wanneer ze hun zoon of dochter (en hun valies) komen afzetten. 

APARTE TENTEN 

We rekenen op jullie voor de slaapplaatsen! Heb je thuis een tentje voor enkele personen? Neem die dan zeker mee! 

Om ervoor te zorgen dat we genoeg tenten hebben, vragen we jullie om via mail te laten weten of je al dan niet over een tentje beschikt. 

WAT NEEM JE (NIET) MEE? 

Alle info hieromtrent vind je in de kampbrief die eind juni naar alle ouders van de knapen en pagadders verstuurd werd. 

BELANGRIJK: De kinderen dienen enkele mondmaskers mee te nemen! 

 

HOE HOUDEN WE HET KAMP CORONA-PROOF? 

Zie hiervoor de algemene kampbrief + de kampbrieven die eind juni verstuurd werden.