Buitenlands kamp OB 2020

De 5 meest gestelde vragen tot nu toe

1. Naar welk land gaan we? 

De locatie van het kamp is tot op vandaag nog een goed bewaard geheim. We houden jullie in spanning tot de eerste (ouder-)vergadering eind februari. Dan zullen we met veel enthousiasme de bestemming meedelen.

 

2. Blijven we op dezelfde locatie doorheen het kamp? 

We zullen verblijven in een erkend heem dat speciaal plaats biedt voor dergelijke kampen. We zullen ons geregeld verplaatsen en erop uittrekken om het land te verkennen, maar slapen telkens in ons heem. 

3. Wanneer is het kamp? 

Het kamp zal doorgaan van 28 juli tot en met 8 augustus. De exacte uren voor de busrit zijn nog niet meegedeeld, maar dit communiceren wij tijdig door. 

 

4. Wat kost het buitenlands kamp? 

De prijs bedraagt in principe 455 euro per persoon. Deze prijs is echter onder voorbehoud. We zullen gedurende het werkjaar financiële acties organiseren om de kosten te drukken tot het streefdoel van 350 euro per persoon. Daarom vragen wij aan alle knapen en jonghernieuwers actief deel te nemen aan alle geplande acties!

 

5. Is het buitenlands kamp een traditie? 

Jazeker! Het vorig buitenlands kamp vond in 2016 plaats in Polen. Daarin waren het merendeel van de huidige leiders van de knapen en jonghernieuwers zelf mee. De traditie gaat erom om elke 4 jaar een kamp in het buitenland te doen. Op die manier is elke knaap of jonghernieuwer één keer op buitenlands kamp geweest. 

Ik heb nog meer vragen. Wat nu?

Wij begrijpen dat er al veel vragen over dit kamp zijn; het zal dan ook een onvergetelijke ervaring zijn waar iedereen vast stevig naar zal uitzien. Wij hopen dat bovenstaande vragen toch al iets prijsgeven van wat jullie willen weten, maar verdere informatie volgt ongetwijfeld nog. Hiervoor voorzien we enkele info-sessies: 

1. 29 februari vanaf 17u15-17u30

Na de activiteit van zaterdag 29 februari geven wij al de eerste belangrijke informatie voor het buitenlands kamp mee. Je komt onder andere de bestemming te weten, maar krijgt ook te horen hoe de betaling in elkaar zit, welke reisdocumenten nodig zijn ... Streep dit moment dus zeker af in de agenda! 

 

2. 26 juni vanaf 18u30 (onder voorbehoud)

Tijdens dit tweede (en laatste) infomoment worden de praktische zaken toegelicht: de busrit, benodigdheden…

 

3. Contact

We houden jullie natuurlijk ook steeds op de hoogte van alle nieuwtjes in verband met dit kamp tijdens de activiteiten, via mail, op facebook ... 

Kortom: probeer het ietwat op jullie af te laten komen, dan zorgen wij voor de rest!