Buitenlands kamp KNAPEN EN JONGHERNIEUWERS 2020

De eerste informatie - MAART

Beste (ouders van de) oudere bannen, 

Het doel van deze eerste infobrief is om u op een beknopte wijze in kennis te stellen van enkele belangrijke zaken over het kamp. Voornamelijk het financieel aspect wordt hier behandeld. 

Wij zullen proberen jullie systematisch op de hoogte te houden van alle informatie die wij binnen krijgen. Mochten er toch vragen zijn: aarzel niet om ons te contacteren! 

DE BESTEMMING 

Vorige week is ons doek gevallen en maakten wij ein-de-lijk bekend waar ons buitenlands kamp van deze zomer zal doorgaan: HONGARIJE! Van 28 juli tot en met 8 augustus zullen we onze tijd vertoeven in het mooie Visegrad, een kleine stad op 41 kilometer ten noorden van de hoofdstad Budapest. De stad kleurt zo goed als volledig groen en is gelegen aan de Donau: mooie uitzichten en wandelingen gegarandeerd dus. Er staat natuurlijk veel meer dan dat op de planning, maar dat houden we toch nog even onder de leiding!

HOE? 

Ons buitenlands kamp wordt georganiseerd door JEKA, een erkende organisatie gericht op groepsreizen. Zij zullen ons voorzien van transport, maaltijden en logement. Dit zit dus allemaal inbegrepen in de kostprijs van dit kamp. Op dit moment weten wij nog niet in welk van de 3 hemen in Visegrad wij zullen verblijven. Dit komt omdat zij de aantallen van de verschillende groepen samenleggen om voor elke groep het perfecte heem te voorzien. 

VOOR DE OUDERS: DOCUMENTEN 

Natuurlijk zijn voor zo'n buitenlandse groepsreis heel wat voorbereidingen nodig. Als ouder dient u daarvoor enkele belangrijke documenten aan te vragen. 

 • Om de minderjarige zoon/dochter mee te laten gaan met een vereniging, dient de ouder/voogd een reistoestemming te ondertekenen. Deze toestemming kun je aanvragen via het Huis van De Bruggeling (online of aan de onthaalbalie aan het station van Brugge). 
 • Om de beste medische hulpverlening te verkrijgen in geval van nood, is het aangeraden om een Europese Ziekteverzekeringskaart aan te vragen. Dit kan bij de ziekenbond waar het gezin bij aangesloten is. 

Dit zijn standaard documenten om als minderjarige met iemand anders dan de ouder(s)/voogd op reis te gaan. Indien er nog bijkomende documenten nodig zouden zijn, laat JEKA ons dit weten. 

HET FINANCIËLE ASPECT

De prijs van dit kamp is in se 455 euro. Om deze relatief hoge kost voor iedereen betaalbaar te maken, hebben wij beslist om deze prijs te reduceren naar een KSA-prijs van 355 euro

Concreet houdt dit in dat, in de hypothese dat we met 40 personen op kamp gaan, we in totaal 4.000 euro moeten inzamelen. Dit door gedurende het werkjaar talrijke financiële acties te houden (verkoop appelsap, verkoop pannenkoeken, een klusjesdag, helpen op Dwars Door Brugge ...). 

Uiteraard is dit een streefdoel waar wij trachten naartoe te werken, maar er bestaat een kans dat dit niet lukt. Indien dit het geval is, zal in juli een afrekening komen waarin we het verschil met 355 euro zullen doorrekenen. Dit is uiteraard slechts van toepassing in het slechtste scenario en wij zullen dus ons best doen om dit streefdoel te behalen. 

Er zijn 2 betaalmogelijkheden: 

 1. Of de prijs van het kamp (355 euro) wordt in één keer betaald VOOR 15 MEI 
 2. Of de prijs voor het kamp wordt betaald volgens onderstaand schijvensysteem
  1. Eerste schijf: 100 euro voor 15 maart 
  2. Tweede schijf: 100 euro voor 15 april 
  3. Derde schijf: 155 euro voor 15 mei

In beide mogelijkheden bestaat steeds de kans dat in juli een afrekening komt met een laatste resterend bedrag dat tot slot betaald moet worden.

Het is de bedoeling dat het bedrag (in één keer of in schijven) op onze rekening wordt gestort. Dit via het rekeningnummer BE35 7755 6469 6837 met de mededeling "naam + voornaam van uw kind + betreffende ban (knapen/jonghernieuwers) + buitenlands kamp". 

Mochten er nog bijkomende vragen of opmerkingen zijn over dit kamp, zijn wij te contacteren via buitenlandskamp.ksafrassati@gmail.com. 

Zo, dat was al een hele boterham, maar dat is het voor nu. Hou als ouder zeker de mails, de site en de brieven die we aan de kinderen geven, in de gaten! 

Veel KSA-groetjes, 

De leiders van de oudere bannen 

Alexander, Gustave, Kaat, Edouard, Lene, Hector, Lelie

Ik heb nog meer vragen. Wat nu?

Wij begrijpen dat er al veel vragen over dit kamp zijn; het zal dan ook een onvergetelijke ervaring zijn waar iedereen vast stevig naar zal uitzien. Wij hopen dat bovenstaande vragen toch al iets prijsgeven van wat jullie willen weten, maar verdere informatie volgt ongetwijfeld nog. We houden jullie op volgende manieren nog op de hoogte: 

 1. Tweede (en laatste) info-moment op 26 juni vanaf 18u30 (onder voorbehoud)
  Tijdens dit tweede (en laatste) infomoment worden de praktische zaken toegelicht: de busrit, benodigdheden…
 2. Contact
  We houden jullie natuurlijk ook steeds op de hoogte van alle nieuwtjes in verband met dit kamp tijdens de activiteiten, via mail, op facebook, onze site, via brieven ... 
  Sinds kort hebben we ook een e-mailadres waar alle eventuele vragen op terecht kunnen. Stuur een mailtje naar buitenlandskamp.ksafrassati@gmail.com en wij proberen de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden!
  Kortom: probeer het ietwat op jullie af te laten komen, dan zorgen wij voor de rest!