VZW Steun KSA Frassati

KSA Frassati is aan een stevige groeispurt bezig. Om deze jonge enthousiastelingen elke week goed op te vangen, werd er in 2018 stevig verbouwd. Om dit te kunnen verwezenlijken werd door een aantal vrijwillige ouders op 12 december 2014 een nieuwe vzw opgericht: vzw Steun KSA Frassati.

Na een dikke vier jaar voorbereidingen werd er dus verbouwd in de Venkelstraat. Nu die verbouwingen achter de rug zijn nemen we afscheid van het bestuur die dit mogelijk maakte. We hebben veel te danken aan de oprichters van vzw Steun KSA Frassati: Werner De Vocht, Vincent De Baere en Stijn Goethals.

Na een aantal drukke jaren en een succesvolle verbouwing is de tijd gekomen om de fakkel door te geven. Het nieuwe bestuur kunt u op de foto hieronder zien. Van links naar rechts: Jilmen Vandewalle als nieuwe penningsmeester, Pieter De Vocht als voorzitter en Cécile Boxus als secretaris.

Bestuur van VZW Steun KSA Frassati

In gesprek met de vzw

Enkele belangrijke vragen voor het nieuwe bestuur:

Wat zal de vzw zoal doen?

Pieter: Het hoofddoel van de vzw is het beheer van de lokalen van KSA Frassati.

Wat is dat? Het beheer?

Jilmen: We willen zorg dragen voor onze gebouwen. Dat betekent het onderhouden van de gebouwen maar ook de nodige verzekeringen, betalingen van vaste kosten (gas, elektriciteit, water) enzovoort. Samen met de leiding gaan we aan de slag.

Hoe gaan jullie dat aanpakken?

Cécile: En daarvoor zijn er natuurlijk centen nodig, veel centen. Voor de verbouwingen konden we rekenen op een financiële ondersteuning van Stad Brugge en van de parochie. Voor de vaste kosten zullen we vanaf nu zelf geld in het laatje moeten brengen, hiervoor werken we samen met de nieuwe ouderraad.

Pieter: Zo hebben we al een kaas- en wijnavond georganiseerd op 90 jaar KSA Frassati. Dat was een groot succes, zeker voor herhaling vatbaar!

Jilmen: Samen met de ouderraad organiseren we ook Frassati Café, een gezellige bar in de KSA. Eén maal per maand kunnen ouders na de activiteit van zoon of dochter nog even blijven plakken. Op die manier kunnen ze kennis maken met de ouders van de ouderraad en met ons.