Foto's en video's

Foto's en video's genomen tijdens ksa-activiteiten kunnen later offline of online gepubliceerd worden om de communicatie van onze werking te ondersteunen. Wens je als lid niet gepubliceerd te worden, contacteer dan de bondsleiding.

Smartphones, gsm’s en toebehoren

I) Kabouters, pagadders en jongknapen

-12-jarigen hebben deze toestellen NIET nodig tijdens de KSA-activiteiten. Indien de leiding iemand betrapt op het gebruik van elektronica, wordt eerst een praatje met het lid hierover gedaan. Alle elektronica worden in beslag genomen en teruggegeven aan de ouders op het einde van de activiteit en na een gesprek met hen dat we dit liever niet hebben in KSA.

Wanneer deze stuk gaan tijdens een activiteit, komt KSA niet tussen in de kosten.

 

II) Knapen en jonghernieuwers

Toebehoren (IPods, mp3’s, tablets, …)

 +12-jarigen hebben deze toestellen NIET nodig tijdens KSA-activiteiten. Indien de leiding iemand betrapt op het gebruik van die toestellen, wordt eerst een praatje met het lid hierover gedaan. Alle elektronica worden in beslag genomen en pas teruggegeven op het einde van de activiteit.

Wanneer deze stuk gaan tijdens een activiteit, komt KSA niet tussen in de kosten.

 

Gsm’s en Smartphones

Een gsm mag en kan gebruikt worden op eigen risico in functie van KSA-doeleinden. Wanneer de jonghernieuwers alleen op pad zijn, kan een gsm gebruikt worden in geval van nood. De leiding dient dit steeds op voorhand te bespreken met de leden.

Opzichtig gsm-gebruik (bellen, sms’en) tijdens activiteit wordt niet getolereerd. De gsm wordt in beslag genomen en pas teruggegeven aan het einde van de activiteit na een gesprek.

Wanneer deze stuk gaan tijdens een activiteit, komt KSA niet tussen in de kosten. Aan het begin van de activiteit is er voor het lid steeds de kans om zijn gsm of smartphone af te geven aan de leiding.